tisdag 29 augusti 2017

Tävlingar, återseenden och scoutplaylist i skärgården

På lördag eftermiddag styrde jag mot Sommaröarna i Esbo där vi träffades med ett gäng journalistikstuderande och ett par statskunskapstuderande. Det var J-komms sommarträff, som ordnades på Publicistförbundets ö i Esbo skärgård. Ön var otroligt vacker och även om det var relativt kallt hade vi det mysigt i stugorna. 

Hunden Lumo var någon sorts "ö-hund" och tillhörde intententen. Hon höll oss trevligt sällskap en stor del av tiden.

Vi började med att laga och äta tacos på lördag kväll.


Sedan var det en liten tävling, nästan som en miniversion av sommartävlingen vi har med scoutledarna. Det var en lista med punkter och den som hade gjort flest av sakerna på listan vann. Det blev jämt mellan Challe och mig så ett beslut om att allt skulle avgöras med en tävling i sandslottsbygge. Vi hade 10 minuter på oss och skulle bygga det snyggaste och mest kreativa hus.



Lumo var självklart intresserad och var nära att flera gånger förstöra våra slott totalt.


Challe byggde kungens slott i "Kottlandia"


Medan jag byggde någon sorts försvarsborg, med lite inspiration av att ett tidigare samtalsämne om att kolla i kikaren om fienden är på väg över havet mot oss.




Sedan skulle vi förklara vår idé år juryn

Som fick diskutera och rösta fram en slutlig vinnare.

Som tyvärr till slut efter en jämt kamp blev Challe. Men även om jag inte vann den här tävlingen kompenserade jag med att tillsammans med Daniel vinna beerpong turneringen under kvällen. Vårt fantastiska team "Scouterna" eller "Team sensuella Isabella" var fantastiskt. Vi tänkte först vara team scouterna då vi båda är scouter men de andra tyckte det var ett dåligt namn och Tomas Ledins "Sensuella Isabella" just då spelades ändrade vi namn till det. Musiken som spelades hela dygnet var faktiskt min Scouting playlist på Spotify som alla i skrattade åt och undrade över valet av låtar i den och variationen, men som ingen sedan bytte bort. Aldrig hade jag trott att den playlistan skulle gå hem någon annan stans än i scoutsammahang. Men om den fungerade här så måste den ju fungera ännu bättre på vår scoutledar kräftskiva om två veckor.


Underbart att träffa alla igen, även om vi bara var nio stycken, och sju som stannade över natten. Och vi hade så roligt att tiden bara rann iväg och solen var precis på väg upp då vi gick och lade oss i den lilla stugan. Väldigt länge sedan som det blivit så sent, men ibland får det väl också hända. Och det visar ju att vi hade det riktigt roligt. Ångrar inte att jag bestämde mig för att åka dit, även om jag tvekade en hel del.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar