tisdag 29 augusti 2017

Sista lediga veckan

Min sista lediga vecka pågår just nu. Men det ser ut som att jag kommer att vara ledig alla måndagar hela hösten. Och det är ju riktigt sköt, bland annat kan jag stanna tre nätter i stället för två i Vasa de veckoslut jag är där, och annars också får man bort en hel del söndagsångest genom att börja veckan på tisdagen. Även om det antagligen kommer att bli så att jag försöker jobba ganska långa dagar på måndagar, just eftersom jag inte har någon skola. Men nästa veckas tisdag börjar då alltså min skola. Jag kommer att gå tre stycken kurser som hör till min kandidatutbildning och så en lösryckt översättningskurs. Mest för att jag behöver ta lite extra kurser för att samla ihop tillräckligt med studiepoäng för att få studiestöd. Och översättning tycker jag både är riktigt intressant och dessutom nyttigt och nödvändigt. Och förutom det så kommer jag då alltså att jobba, både med Tassuvahti och så på Gainer, ska dit på skolning inför nytt svenskspråkigt projekt i morgon.

Den här veckan har jag faktiskt rastningar alla dagar. Måndag till torsdag går jag ut med valpen Kaarlo. Han är bara tre månader gammal och är en havanese. Har är en liten lurvboll som är galet mjuk och helt underbart söt. Och på fredagen ska jag gå ut med en dvärgpudel som jag inte ännu har träffat och som jag inte heller ska träffa innan fredagen. På fredagen blir det sedan först kusinens studenfest, han har blivit klar från IB och därifrån åker vi med Ana hem till dem för att tillsammans med "Kuhlefelt och Vahlbergh" ha kräftskiva Det vill säga Jonathans familj och Ana och Pete. Och på lördag blir det planering inför scouthösten och kräftskiva nummer två det veckoslutet. Men scoutledarna, roligt och antagligen en hejdundrande fest.

Och på grund av två kräftskivor dagarna efter varandra är söndagen helt tom i kalendern. Men jag kommer att vara hela dagen i Porkala, mest med Jonathan och sedan då han åker iväg mot Vasa så kör jag över till Ana och Pete där jag sedan blir över natten för att vara med Vili på måndagen. Vardagarna är alltså inget speciellt program men veckoslutet däremot bjuder på ett program som ser så otroligt bra ut!


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar