lördag 7 oktober 2017

Träning vecka 40

Eftersom jag visste att Jonathan skulle komma ner redan ganska tidigt på fredagen tänkte jag att vill jag hinna träna fyra gånger den här veckan gäller det att träna varje dag måndag till torsdag för under veckoslutet kommer jag inte att göra det. Så jag började måndagen med ett pass för nacke och rygg. Ett skönt pass i lite lugnare tempo men som ändå kändes väldigt bra i kroppen. Och även på tisdagen blev det lite lugnare i form av motionsgympa. Båda passen otroligt sköna men ändå så att man kunde köra relativt hårt för att känna effekten i kroppen.

På onsdagen gick jag på ett pass kettlebell, som då alltså brukar vara mitt absoluta favoritpass. Inte den här gången tyvärr. Det var en tränare jag inte tidigare haft och jag blev nästan riktigt arg på honom. Han bad oss ta tunga vikta, riktigt tunga. Och då tänker jag att min normala tunga är 10kg att borde jag ta en ännu tyngre. Och det var så konstigt för det visade sig att ingen av övningarna (förutom en) som vi gjorde hade jag klarat av med tyngre än 6kg. Och det kändes verkligen som att han nedvärderade om man använde en så liten vikt, men redan den var ganska tung i vissa rörelser för mig och jag skulle verkligen inte ha klarat av mer. Dessutom var det många övningar som inte innehöll kulan alls, och om jag går på kettlebell pass vill jag ju träna med just kettlebells och inte göra vanliga armpressar eller squats.

Och ännu om armpressarna, då jag dagen tidigare varit på ett annat pass där tränaren sade att gör hellre med knäna i golvet för då gör man oftare en bättre rörelse och träningen blir bättre, vilket jag även insåg då jag gjorde det. Men på kettlebellpasset fick jag återigen känslan av att jag blev om jag pressade så, även om övningen var exakt den samma. Och en tränare ska inte få sig att känna sig mindre värd tycker jag. Och trots att jag enligt honom använt löjliga vikter och gjort löjligt lätta rörelser kändes det nästa dag i hela kroppen och träningsvärken var ett faktum flera dagar efter.

Avslutade veckans träning med att på torsdagen springa på löpbandet i 25 minuter innan jag gick på ett pass som går under namnet "kroppsvård" och i princip innefattar mest stretching. En timme är ganska lång tid för det men precis då jag kände att nej nu orkar jag verkligen inte mera med att hålla mig i dessa ställningar som min kropp inte böjer sig till och inte gillar så var timmen slut. Och visst kändes det bra att efter kettlebellen och även springningen verkligen tänja igenom kroppen ordentligt.

För att jag inte just nu har några bilder på min dator och för att den här bilden är guld från en tid jag saknar.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar