torsdag 5 oktober 2017

Mina tankar om UniSport Kluuvi

För bara någon vecka sedan öppnade UniSport (gymmet där jag går och tränar, som har löjligt billiga priser för studerande) sin nya lokal i Gloet. De hade tidigare en lokal där men hela utrymmet och huset har varit stängt och under renovering i nästan två år. Och nu har det äntligen öppnat igen, det finns tre våningar till med gym och gruppträningssalar att utnyttja i centrum. Vilket självklart även betyder att mängden olika pass har ökat. Och i det här inlägget tänkte jag berätta lite vad jag tycker om det efter att ha varit där och tränat några gånger.

Som ni kanske kan läsa mellan raderna i första stycket är min bild överlag positiv. Jag tycker de nya utrymmena är så fina och fräscha. I byggnaden består översta våningen av ett café där, som jag upplevt det då jag gått igenom där för att komma till träningen, det ordnas en hel del diskussionstillfällen och dit kommer olika talare och så vidare, vet inte helt hur det fungerar. En våning ner finns det utrymmen där man kan studera, verkar så mysigt och snyggt, med fatboys och olika hörn där man kan sitta ostört. Och sedan är det då tre våningar UniSport. Mycket i byggnaden är gjort i trä och det finns mycket trädetaljer, vilket leder till att i alla fall nu i början doftar hela byggnaden av trä, vilket jag tycker om.


Men till mina åsikter om UniSport där. Själv har jag inte hunnit testa gymmet ännu, tänkte gå och springa lite i dag faktiskt men inte mer än det. Utrymmena ser dock stora, fina och varierande ut men mycket mer kan jag inte säga om gymmet annars. Det finns omklädningsrum på varje våning och någonting av de bästa är att det finns könsneutrala omklädningsrum. Har inte själv besökt dem, men det tycker jag är ett bra ställningstagande. Och det finns även könsneutrala toaletter, men det är kanske inte en lika ny grej.

Gruppträningssalen där jag har varit, tror att det finns flera men alla de timmar jag har varit på har hållits i en och samma, är stor och har bra akustik. Där finns det faktiskt några saker som jag upplever som lite mindre bra. För det första finns det gigantiska pelare i mitten av salen, och de gör så klart att om man ställer sig på vissa ställen, faktiskt ganska många ställen, där det blir ganska svårt att kunna se instruktören. Och det är ju inte så bra. Dessutom är det väldigt lågt till tak i salen. Jag kan lätt hoppa och röra vid taket och speciellt där luftkonditioneringsapparaterna sitter några jag till taket bara genom att lyfta upp händerna. Och det här blir ju jobbigt speciellt om man ska vifta med käppar i någon övning eller man ska hoppa eller liknande. Och det tredje lite negativa jag har märkt är att golvet är väldigt halt. Kanske är bara nu i början, men det är ju inte roligt att då man tränar måsta akta sig för att inte halka.

Så mestadels är det positivt och jag tycker väldigt mycket om de nya utrymmena, men allting kan ju inte vara perfekt och jag fick faktiskt höra att de ska skaffa videokanoner så att man lättare kan följa med även om man befinner sig bakom en pelare. I dag tänkte jag göra ett besök till både studieutrymmena och gymmet för att sedan gå på ett lugnare stretchingpass. Kanske jag har mera åsikter sedan, men inlägget blev redan ganska långt så här.


 <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar