torsdag 7 juni 2018

Lila

Lila är en labradoodle som jag har gått ut med då och då och nu under min sista vecka innan jobbet i Ekenäs började. Hon är ett och ett halvt år gammal och full av energi och älskar alla och allting. Labradoodle är en ras som jag inte varit bekant med tidigare, men labradorer är jag ju van vid. Jag tycker egentligen inte att hon liknar varken en pudel eller en labrador, som rasen alltså är avlad från. Numera räkans det i vissa länder som en egen ras och avlas helt som vilken annan ras som helst, Lila till exempel är högst troligen efter två stycken labradoodles.


Däremot kan jag nog hitta vissa likheter i beteendet till en labrador, till exempel vänskapligheten och ivern att lära känna allt och alla. Så älskar hon alla käppar hon hittar utomhus och är intresserade av allt som rör sig, men speciellt fåglar. Så vist märks det att det finns lite retriever i henne. Pudel är en ras som jag inte känner till så väl att jag kunde peka ut vilka egenskaper som nedärvts därifrån, men i alla fall den krulliga pälsen kommer ju därifrån, även om hon inte annars liknar en pudel.

På vintern hade hon betydligt mera päls och var mycket fluffigare men så här till sommaren är hon rakad och mycket mindre då pälsen är borta.








<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar