tisdag 2 februari 2016

Två första dagarna

Så där andra dagen av Smocka är över, nu återstår fyra veckor plus tre dagar. I det här inlägget tänkte jag först klargöra lite och berätta vad Smocka är och sedan berätta om mitt första intryck och vad jag tycker.

Smocka är alltså en redaktion som gör tidning, radio och webb. Redaktionen är verksam fem veckor om året och består av journalistikstuderande från alla årskurser på Soc&Kom samt första årets medieproducenter från Arcada. Ja det är en övning och skola och så, men det är en helt riktig redaktion, tidningen publiceras, radion sänds och så vidare. Det är svenskfinlands största redaktion och jag rekommenderar starkt att kolla in smocka.fi för att läsa och lyssna på vad vi gör.


Så mina egna upplevelser, jag arbetar på tidningen första veckan. Det är ett rullande system som gör att alla kommer att testa på allting. Vi gör två tidningar per vecka, de utkommer på onsdagar och fredagar, så vi har haft deadline klockan 17 idag för morgondagens tidning. Hittills har jag tyckt att det har varit riktigt riktigt roligt att jobba på tidningen och det känns väldigt bra med tredje årets studerande som chefer.

Gårdagen var suverän för mig, jag fick i uppgift att skriva en två sidors artikel om vetenskapskvinnor genom tiden. Letade upp, valde ut sex stycken och fördjupade mig i tre stycken. Alldeles galet intressant och jag skrev nästan klart den igår. Det ledde till att min dag idag blev ganska sysslolös. Jag skulle kontakta en person för en kort intervju för att få lite mera liv i texten, inget svar på hela dagen så det slutade med att jag bara skrev en inledning utan att ta med några kommentarer. Resten av dagen försökte jag få tag på några andra personer för att intervjua dem om gatupatruller förr och nu. Inget svar. Ringde även upp Svenska Litteratursällskapet och frågade om bilder, de var inte speciellt positivt inställda och så visade det sig att de inte hade några sådana bilder som vi var ute efter. Till slut hittade jag en passande bild på museverkets sida, i morgon ska det förhandlas om möjlighet att få använda bilden gratis. Så sammanfattningsvis, gårdagen riktigt rolig och intressant, dagen tyvärr ganska tråkig och händelselös. Men känner mig redan mycket säkrare, jag vågar fråga då jag undrar någonting och jag tror nog resten av veckorna också blir bra. Men långa tunga dagar, det kan jag lova.

Ja, och så gick jag till Leipomo keisari och köpte en runebergstårta för ett fotografi

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar