lördag 11 januari 2014

Cuba part 5: Djuren

Tyvärr så såg vi inte så jätte många vilda djur, förutom ödlor som jag tyckte var helt galet söta, fjärilar och en groda. Det coolaste var nog när vi såg en kolibri! Den var så fin och jag tror inte att jag någonsin tidigare ahr sett en, men jag hadeinte kameran med då och det skulle nog inte annars heller ha gått att fånga på bild, de är så snabba.


Men väldigt vanliga i gatubilden över hela Cuba är hästkärrorna. Det finns skilda för turister men även många för lokala. Alla hästarna var väldigt små och som i alla sådana här länder ganska smala, men  ändå inte så överdrivet och det fanns nog en stor del som mådde riktigt bra.

Och vissa hade bara så konstiga proportioner, den här till exempel hade proportioner som ett föl har med alldeles för långa ben för sin kropp. Men man red på dem så inte var de ju föl.

Den här till exempel såg ju riktigt fin ut


Hundar fanns så klart en del gatuhundar, men inte så jätte många men nog så att man såg dem. Den här valpen var typ det sötaste jag sett. Det var väldigt blyg och vågade inte gå i närheten av någon men min syster hällde ut lite vatten åt den på marken så var den så törstig att den måste övervinna sin rädsla för att få dricka. Och den blev så glad då den fick vatten. En som jag verkligen skulle ha villat ta med hem och rädda.

Denna var en tokig en, så där stod den och kollade ut på gatan från sin gård och kollade till exempel på oss då vi åkte med de gamla bilarna.

Sådana här stora oxar var en vanlig syn på turistställen på landet. Det vanliga var att man fick rida på dem. Vi gjorde inte det, men de var alldeles galet söta enligt oss.

Det här var en vattenbuffel, de är väl jätte farliga eller? Inte den här.


Och gatukatter så klart. Men detta är ingen gatukatt, dem fotograferade jag inte. Detta är en katt som bodde på vårt andra hotel. Hon hade fyra urgulliga ungar som jag inte kunde låta bli att leka med. Och det var nog svårt att inte gosa med dem, men det gjorde jag ju inte

Fotade dem ganska mycket och fick en hel del rätt fina bilder

Och så ungarna






Den här randiga var nog min favorit, den var också en sådan som jag lätt skulle ha tagit med mig hem



Sedan fanns det två som var kanske ett halvt år, och de ända bilderna jag har på dem är å de äter en klick glass tillsammans

På hemfärden stannade vi på en djurgård och åt och där fanns en massa olika djur, och en hel flock med minimala söta kycklingar som sprang omkring med sin mamma.

Och ja de sprang så snabbt att alla bilderna typ är alldeles suddiga på dem


Det fanns en katt där också, och jag sade strängt till den att den inte får äta kycklingarna


Detta var någon sorts gnagare som de födde upp och åt

Gulliga var det, och deras ljud ännu gulligare. Den här ställde sig upp mot staketet och pep, så som jag tolkade (ville tolka det), att ta med mig hem!

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar